Menu

Leg bloemen op een graf

Wilt u graag een bloemstuk of krans laten leggen op het graf van uw dierbare, dan verzorgen wij dit graag voor u. U ontvangt na ongeveer zes weken een foto van het graf met de bloemen. De foto's worden altijd aan het begin van de maand verstuurd.

Deze dienstverlening bieden wij aan op Militair Ereveld de Grebbeberg, Nationaal Ereveld Loenen, de erevelden in Duitsland, Indonesië (op Java), Thailand, Hongkong, Singapore en Korea.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om op meerdere erevelden bloemen te leggen. Dit is het geval in Myanmar op ereveld Thanbyuzayat als gevolg van politieke onlusten.

Besteltermijn Nederland en Indonesië en Thailand
Op de erevelden in Nederland, Indonesië en Thailand is het mogelijk een voorkeursdatum voor de bloemlegging op te geven. De besteltermijn hiervoor is: één week voor Nederland, twee weken voor Indonesië. Voor bloemleggingen in Thailand kunt u tot elke 24e van de maand bloemen bestellen voor de maand erna. Deze besteltermijn wordt automatisch aangegeven in het bestelformulier. Na ongeveer 2 weken ontvangt u van ons een foto van het graf met de bloemen (met uitzondering van Thailand ontvangst hiervan is tussen de 4-6 weken).

Besteltermijn Duitsland
Een bloemlegging in Duitsland vindt plaats tijdens het bezoek van een van onze vertegenwoordigers. Zij bezoeken de erevelden gemiddeld 2 keer per jaar, meestal in het voor,- en najaar. Om die reden kunt u geen voorkeursdatum opgeven voor een bloemlegging.

Momenteel is het helaas door de maatregelen omtrent COVID-19 onduidelijk wanneer u bloemlegging kan plaatsvinden. Heeft u vragen hierover, neem dan contact met ons op: 070 31 31 080 en vraag naar de afdeling Bloemleggingen.

Besteltermijn Hongkong, Singapore en Korea
Voor een bloemlegging in 1 van de 3 bovengenoemde landen kunt geen voorkeursdatum of keus voor bloemen aangeven, voor deze bloemstukken betaalt u de dagprijs die op dat moment bekend is. U kunt de bestelling per mail (kafernhout@ogs.nl) bij ons plaatsen en wij proberen dit dan zo snel mogelijk voor u te verzorgen.

Hoe bestel ik bloemen?

Het bestellen van de bloemen is gekoppeld aan het graf waar u bloemen wilt leggen. U gaat via de zoekfunctie naar het oorlogsslachtoffer voor wie u de bloemen wilt bestellen en klikt op de link ‘leg bloemen op dit graf’. Alle gegevens van het graf worden dan automatisch meegenomen in de bestelling.

Het is ook mogelijk bloemen te leggen op het graf van een onbekende Nederlander. Als u dit wilt, zoekt u op 'onbekend en de naam van het ereveld'. In de lijst met graven die wordt weergegeven kiest u er één. Ook hier vindt u in de link 'leg bloemen op dit graf'.

Klik hierom te zoeken in ons slachtofferregister.

Monumenten
Als u een krans wilt laten leggen bij een monument, kunt u dit doorgeven via het mailadres onderaan deze pagina.

Soorten bloemen

U kunt via onze site de volgende bloemen bestellen (de prijzen per 1 april 2022)

Nederland (alleen op de Grebbeberg en in Loenen)

  • Bloemstukje, Kosten inclusief foto: € 17,50

Duitsland (geen voorkeursdatum mogelijk)

  • Bloemstukje, Kosten inclusief foto: € 17,50

Indonesië
Bloemstukken:

  • Type A: Bloemstukje van orchideeën, hoog model
  • Type B: Bloemstukje van andere soorten bloemen dan orchideeën
  • Type C: Bloemstukje van Bangkok orchideeën, laag model
    Kosten inclusief foto: € 11,00.

N.B. In verband met de uitbraak van het Corona-virus zijn in Indonesië niet alle bloemen leverbaar. Het kan hierdoor zijn dat de bloemstukjes een andere samenstelling hebben dan u van ons gewend bent.

Kransen:

Kleine krans met een doorsnede van 30 cm, bestemd voor graven.
Het soort bloemen wordt in overleg met de plaatselijke bloemist bepaald.
Kosten inclusief foto: € 15,00.

Grote krans, doorsnede 75 cm van oranje gladiolen of witte bloemen.
Bestemd voor monumenten op verzoek van comités en verenigingen.
Kosten inclusief foto: € 30,00.

Overige Aziatische landen (geen voorkeursdatum mogelijk)

Thailand en Myanmar (alleen in Thailand is een voorkeursdatum mogelijk)
Klein bloemstuk, kosten inclusief foto: € 11,00

Klein bloemstuk, kosten inclusief foto: dagprijs

N.B. Als u bloemen wilt bestellen voor de overige Aziatische landen kunt u uw bestelling per mail doorgeven aan kafernhout@ogs.nl. I.v.m. de wisselende prijzen van bloemen in deze landen is bestellen via de website niet mogelijk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Krista Fernhout van de Oorlogsgravenstichting, tel.: 070 - 31 31 086 of kafernhout@ogs.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief