Maria Cornelia Schellekens-Gorp

1875-1943

Schellekens v Gorp Maria

Slachtoffer van de oorlog

Is 68 jaar geworden

Geboren op 16-01-1875 in Alphen en Riel 

Overleden op 21-10-1943 in Tilburg 


Laatste adres
Brakel B 16

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: Maria Cornelia Schellekens- van Gorp

Maria Cornelia trouwde met de landbouwer Petrus Arnoldus Schellekens , Poppel (BE) (1868 - 1954). Het gezin bestond uit man, vrouw en 7 kinderen en woonde op het adres Brakel, B16.Gebeurtenis (Fragment uit artikel door Gerrit Kobes) Op 20 oktober... Lees meer

Maria Cornelia trouwde met de landbouwer Petrus Arnoldus Schellekens , Poppel (BE) (1868 - 1954). Het gezin bestond uit man, vrouw en 7 kinderen en woonde op het adres Brakel, B16.

Gebeurtenis
(Fragment uit artikel door Gerrit Kobes)

Op 20 oktober 1943 schreef de pastoor van Riel in het parochiememoriaal dat bij een bombardement van Engelse en Amerikaanse vliegtuigen in de middag, omstreeks 14:30 uur, ongeveer 160 bommen werden afgeworpen. Vooral buurtschap Brakel werd ernstig getroffen. Waarschijnlijk waren deze bommen bedoeld voor vliegveld Gilze Rijen of voor het schijnvliegveld "De Kiek” , gelegen nabij Riel. De materiële ravage was groot.

Twee personen vonden direct de dood. Mevr. J. Bekkers-Aerts en ook mevr. Maria Cornelia Schellekens- van Gorp . Maria overleed aan de gevolgen van dit bombardement in het St. Elizabeth ziekenhuis in Tilburg. En zoals geschreven 2 dagen later vond men Johanna Jeanson- Spapens uit Tilburg, die op bezoek was bij de familie Bekkers.

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Schellekens-van_Gorp,_Maria_Cornelia

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 02 september 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu