Thomas Joseph Gregory

Inman

Geallieerde Gemenebest militair



Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Lancaster ED-778

Crash Netterden

Gendringen Rooms-Katholieke begraafplaats

Bron: Maarten Koudijs

Geplaatst door Maarten Koudijs op 31 oktober 2022

Gregory 13 mei 1943 Netterden

Herdenkingspaneel Lancaster ED-778

Netterden In de nacht van donderdag op vrijdag 13 mei 1943 , om twee uur, stortte in Netterden een lancaster van de RAF neer in de weide van Th.Gebbink, in de directe omgeving van de Duitse grens.Van de bemanning werd 1 lid bij het Duitse Zollamt... Lees meer

Netterden

In de nacht van donderdag op vrijdag 13 mei 1943 , om twee uur, stortte in Netterden een lancaster van de RAF neer in de weide van Th.Gebbink, in de directe omgeving van de Duitse grens.Van de bemanning werd 1 lid bij het Duitse Zollamt te Netterden gearresteerd en overgebracht naar Fliegerhorst Deelen.In de nabijheid van het vliegtuig werden 6 lijken gevonden.

Deze stoffelijke resten werden op 15 mei 1943 des voormiddags om 7 uur begraven.Flt.sergeant Milford Glen Thomas Levins , oud 19jaar, afkomstig uit Isabella Manitoba, Canada.Sergeant Thomas Joseph Gregory, oud 31 jaar, gehuwd , afkomstig uit Leigh, Lancashire.Flying officer Hugh Columba Mac Neil, afkomstig uit Redpoint Nova Scotia, Canada.Wt officer 11 Henry Augustine Sheehan, afkomstig uit CanadaWt officer 11 Allan Lockwood Home oud 26 jaar, gehuwd ,afkomstig uit Kirkland Lake , Ontario Canada.

Bij een opgraving in 1946 bleek de zesde kist geen lijk te bevatten. Wel wat was er gebeurd.Volgens een verslag d.d 31 juli 1946 van de toenmalige gemeente-secretaris de heer van Dijk schreef het volgende:Het toestel had een bemanning van zeven koppen, en de Duitsers waren altijd zeer fel op dat het aantal personen klopte.

Er waren 5 lijken gevonden, een der inzittende had zich met de parachuten gered en toen is er - ten willen van de Duitsers een lijk bijgemaakt waardoor het aantal ging kloppen. Het zgn lijk werd uit het staartstuk gehaald dat zgn bij de Netterse tol lag .

Het was in werkelijkheid slecht een klein hoopje bloederige aarde. Het rapport werd opgemaakt door de wachtmeester van de marechaussee G.W.Breveld.

Crew members

Milford Glen Thomas Levins

Thomas Joseph Gregory

Hugh Columba MacNeil

Henry Augustine Sheeman

Allan Lockwood Home

Sluiten
Bron: Maarten Koudijs

Geplaatst door Maarten Koudijs op 31 oktober 2022

Jonkerstraat netterden 2

Herdenkingsmonument Oude IJsselstreek

www.ownv.nl Op 6 mei 2022 om 13.00 uur werd in het gedenk- en wandelpark “t olde kerkhof” In Gendringen een uniek monument onthuld ter nagedachtenis aan meer dan 500 oorlogsslachtoffers (Burgers en militairen) uit de vroegere gemeenten Gendringen... Lees meer

www.ownv.nl

Op 6 mei 2022 om 13.00 uur werd in het gedenk- en wandelpark “t olde kerkhof” In Gendringen een uniek monument onthuld ter nagedachtenis aan meer dan 500 oorlogsslachtoffers (Burgers en militairen) uit de vroegere gemeenten Gendringen en Wisch, die zijn omgekomen tijdens de Tweede wereldoorlog. Het monument draagt de naam “Opdat Wij Niet Vergeten”.De herinnering aan de gevallenen en andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog moet levend worden gehouden en de geschiedenis moet worden doorverteld om herhaling te voorkomen.De plaats van de onthulling is het Gedenk- en Wandelpark ’t Olde kerkhof in Gendringen aan de Wiekenseweg en Walseweg.

Sluiten
Bron: Maarten Koudijs

Geplaatst door Maarten Koudijs op 31 oktober 2022

PH03534 DCE 3
Shareimage

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Monument

Naam:
Gendringen, 'Opdat we niet vergeten'

Plaats:
Oude IJsselstreek

Nationaal archief

Bekijk
Menu