Antonius Cornelis Petrus Houtepen

1917-1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 27 jaar geworden

Geboren op 24-05-1917 in Goirle 

Overleden op 06-04-1945 in Mülheim Stadtkreis Mülheim 



Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: Antonius Cornelis Petrus Houtepen

Antonius Cornelis Petrus Houtepen wordt op 24 mei 1917 te Goirle geboren in het gezin van Cornelis Gerardus Houtepen, fabrieksarbeider en Agnes Maria Valk. Antonius is de oudste in het gezin, na hem worden er nog 2 jongens en 4 meisjes geboren.... Lees meer

Antonius Cornelis Petrus Houtepen wordt op 24 mei 1917 te Goirle geboren in het gezin van Cornelis Gerardus Houtepen, fabrieksarbeider en Agnes Maria Valk. Antonius is de oudste in het gezin, na hem worden er nog 2 jongens en 4 meisjes geboren.

Op 28 mei 1942 trouwt Antonius op 25-jarige leeftijd te Oosterhout met Adriana van Rijthoven, 21 jaar oud. In maart 1943 wordt hun dochtertje Agnes geboren dat na 7 weken overlijdt.

Arbeidsinzet in Duitsland
Antonius wordt verplicht te werk gesteld in Duitsland en vertrekt op 18 december 1942. Hij komt in Mühlheim an der Ruhr terecht waar hij vrachtwagenchauffeur is bij de kolenhandel Fritz Wagner. Volgens zijn personeelskaart werkt hij daar van 21 december 1942 tot zijn overlijden in 1945. Gedurende de hele Tweede Wereldoorlog was Mülheim in totaal 160 keer doelwit van geallieerde luchtaanvallen. Slechts zes daarvan waren echter rechtstreeks van toepassing op deze stad. De overige 154 aanvallen waren gedeeltelijke aanvallen die plaatsvonden toen de eigenlijke doelen van Essen, Duisburg of Oberhausen werden gebombardeerd.

Toen de geallieerde troepen begin maart 1945 de linker Rijnoever bereikten, was Mülheim een frontstad geworden. De stad bevond zich voortaan in de invloedssfeer van de artillerie. Dit artillerievuur is Antonius fataal geworden, hij wordt getroffen door een bomscherf. Hij wordt begraven in Mülheim an der Ruhr en later herbegraven op Nationaal Ereveld Loenen.

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Houtepen,_Antonius_Cornelius_Petrus

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 01 september 2023

Antonius Cornelis Petrus Houtepen staat ook op:

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nationaal Ereveld Loenen


Vak/rij/nummer E394
houtepen.a.c.p.2006.jpg

Monument

Naam:
Goirle, oorlogsmonument

Plaats:
Goirle

Goirle, oorlogsmonument

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu