Menu

Barend Aalders

1911 - 1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 33 jaar geworden

Geboren op 04-09-1911 in Wageningen

Overleden op 16-01-1945 in NeuengammeWebsite onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Barend Aalders

Barend Aalders werd geboren in Wageningen en groeide op in de Boterstraat aldaar. Zijn ouders, Hendrik Jan Aalders en Anna Wilhelmina Catharina van der Lugt, hadden aan de Boterstraat een kruidenierszaak. Op 30 juli 1937 verhuisde Barend, van... Lees meer
Barend Aalders werd geboren in Wageningen en groeide op in de Boterstraat aldaar. Zijn ouders, Hendrik Jan Aalders en Anna Wilhelmina Catharina van der Lugt, hadden aan de Boterstraat een kruidenierszaak. Op 30 juli 1937 verhuisde Barend, van beroep kantoorbediende, naar Arnhem.Op 24 juli 1944 werd Barend in zijn Arnhemse kantoor bij Rederij Koppe NV afd. Concordia gearresteerd, verdacht van verzetsactiviteiten en opgesloten in het Huis van Bewaring in Arnhem. Begin augustus 1944 werd hij overgebracht naar kamp Amersfoort en op 9 oktober op transport gesteld naar het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg. Barend overleed daar op 16 januari 1945 om 09.00 uur in het hoofdkamp. Zijn gevangenennummer was 56495.Barend Aalders was getrouwd met Hendrika Gesina Johanna Jansen, een gezin met twee zonen. De naam van Barend staat vermeld op een gedenksteen in de Eusebiuskerk in Arnhem. Sluiten
Bron: Wageningen 1940-1945

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 08 juli 2019

Inlichtingen gevraagd - 'Trouw' d.d. 27 juni 1945

Geplaatst door Henk G. Westland op 23 februari 2015

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief