Menu

Selma Abram-Morpurgo

1901 - 1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 43 jaar geworden

Geboren op 21-12-1901 in Amsterdam

Overleden op 10-04-1945 in Kdo. Hamburg-Eidelstadt


Website onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Van concentratiekamp naar concentratiekamp

Selma Abram-Morpurgo werd vanuit Westerbork gedeporteerd naar concentratiekamp Bergen-Belsen. Op 5-12-1944 werd zij getransporteerd naar buitenkamp Beendorf waar ze voor de luchtvaartindustrie moest arbeiden, een kamp behorend onder... Lees meer
Selma Abram-Morpurgo werd vanuit Westerbork gedeporteerd naar concentratiekamp Bergen-Belsen. Op 5-12-1944 werd zij getransporteerd naar buitenkamp Beendorf waar ze voor de luchtvaartindustrie moest arbeiden, een kamp behorend onder Neuengamme/Sachsenhausen. Waarschijnlijk is ze in de laatste oorlogsmaand nog verhuisd naar een volgend buitenkamp. Sluiten
Bron: Transportlijst vrouwen naar Beendorf, gedenkboek Bergen-Belsen

Geplaatst door Reinoutje Kaas op 09 maart 2020

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief